Snowkite nybegynnerkurs

Bestill nå! Forespørsel

Fra NOK 2'800

Snowkiting er spennende og morsomt, og kombinerer elementer fra flere ulike vann- og snøsporter. Dette gjør det til en sport med mange muligheter, og det finnes garantert noe som tiltaler deg!

Til tross for at snowkiting kan være en ekstremsport er det også en sport som er mulig å utøve av nesten alle! Det spiller ikke så stor rolle om du er 13, 20 eller 65 år og du trenger ikke å være sterk! Normal fysikk og viljen å lære er det viktigste! Det er en aktivitet der du velger selv på hvilken måte du vil utøve sporten, ekstremt eller rolig.

Å lære kiting er imidlertid både vanskelig og risikabelt dersom man prøver å lære på egen hånd! Av den grunn bør alle som har lyst til å begynne ta et kurs! Først og fremst med tanke på sikkerhet, men også for raskere progresjon. Er du under 16 år, må du ha med godkjennelse fra foreldre for å kunne delta. Anbefalt aldersgrense på kurs er 13 år, for yngre deltakere anbefaler vi å ta timer med egen instruktør.

Dersom du har kitet en gang for lenge siden, og etterpå aldri tatt i en kite på en stund, så er det en STOR fordel å ta nybegynnerkurset fremfor å melde seg på et avansert kurs. Vi bruker ikke lengre tid enn nødvendig, og gir spillerom for de som tar det kjapt. Dersom du allerede kan kite på egen hånd, og kanskje har kitet en del på sjøen eller på snøen før, kan du vurdere våre viderekomne kurs som holdes parallelt med nybegynnerkursene. For de viderekommne deltagerne som behersker kjøring og kryssing, vil vi fokusere på hopping og triks, tips for å kite i terrenget, og avanserte teknikker for å være tryggere på egen hånd.

PRISER

Det finnes forskjellige prisalternativer:

 • Kun kurs kr 2 800,-.
 • Billigst mulig med overnatting i stabbur eller på sovesal, kurs og tre retters middag lørdag kveld - medlemmer av DNT kr 3 525, ikke medlemmer kr 3 875,-. Medlemmer av DNT Ung får en ytterligere rabatt på kr 200.
 • Overnatting i delt fjellrom, kurs, frokost, niste og tre retters middag lørdag.  - medlemmer av DNT kr 4 415,-/ ikke medlemmer kr 4 835,-

 DNT-medlemmer må fremvise gyldig medlemskort ved oppmøte.

VIKTIG INFORMASJON ANGÅENDE BOOKING VIA VÅRE NETTSIDER:

Siden det er Haukeliseter som tar seg av booking av våre vinterkurs, så har vi ikke live oversikt over ledige plasser. Om du ønsker å bli med på kurs kan du trykke på knappen "FORESPØRSEL", og fylle inn kontaktinfo, ønsket dato (helg) samt ønsket overnattingsalternativ. (Vi har kurs på snø hver helg gjennom hele vinteren, fra nyttår til påske.) Haukeliseter vil da komme tilbake til deg med et svar om det er ledig den datoen. Om du ønsker svar straks så anbefaler vi at du kontakter Haukeliseter direkte på telefon: +47 35 06 27 77

Fra NOK 2'800

+0 Tilleggsmuligheter

Bestill nå! Forespørsel

Kurset vil holdes på et av vannene i fjellpasset Haukelifjell. Eksakt hvilket vann som benyttes vil avhenge av vindretning, og vil derfor variere fra gang til gang. Aktuelle vann er:

 • Ståvatn
 • Ulevåvatnet
 • Holbubekk

Lokasjon etter forespørsel

Er dere 4 deltakere eller mer har vi også mulighet for å komme og holde kurs "på hytta", nærmeste vann eller på toppen av nærmeste skisenter innenfor området Hovden - Haukelifjell - Røldal. Vi er alltid på jakt etter nye spots, men man trenger store områder uten trær og lett kupert landskap. Islagte vann funker som regel bra for kurs. Og helst skal det være rimelig vindsikkert, så eksponerte topper funker som regel bedre enn nede i dalen.

Høydepunkt

Kurset har som mål å gjøre deg til en selvstendig kiter, slik at du kan klare deg alene på fjellet med ditt eget utstyr. 

Kurset er tilpasset både de som er helt ferske, og de som har litt erfaring og ønsker å utvikles.

Kurset er praktisk lagt opp med mye drageflyging og moro, men det legges allikevel stor vekt på sikkerhet. Dersom vindforholdene tillater det, håper vi å kunne få alle opp på brett eller ski i løpet av kurset.

Hovedtema på kurset vil være:

 • Navigering av kite

 • Forståelse av kitens flyområde og kraftsone

 • Sikkerhet

 • "Launching" og landing av kiten

 • Rigging/nedrigging

 • Snowkiting på egenhånd

 • Vurdering av forhold og kitespot

 • Valg av utstyr

Reiserute

 1. Haukeliseter fjellstue
 2. Ulevåvatnet
 3. Holbubekk