Snowkite Kurs for Nybegynnere (2 dager)

Fra NOK 3'150

Hvem kan delta?
Våre vinterkurs er for både nybegynnere og viderekomne. Det kreves ingen forskunnskaper for å delta på nybegynnerkurs! Normal fysikk og viljen å lære er det viktigste! Du velger selv på hvilken måte du vil utøve sporten, ekstremt eller rolig. Det spiller ikke så stor rolle om du er 13, 20 eller 65 år og du trenger ikke å være sterk. Anbefalt aldersgrense er 13 år, for yngre deltakere anbefaler vi timer med egen instruktør.


Nybegynnere bør ta kurs!
Å lære kiting er imidlertid både vanskelig og risikabelt dersom man prøver å lære på egen hånd! Av den grunn bør alle som har lyst til å begynne ta et kurs! Først og fremst med tanke på sikkerhet, men også for raskere progresjon.

 

Hva lærer du?
Nybegynnerkurset har som mål å gjøre deg til en selvstendig kiter, slik at du kan klare deg alene på sjøen med ditt eget utstyr. Kurset er praktisk lagt opp med mye drageflyging og moro, men det legges allikevel stor vekt på sikkerhet.

 

Også for viderekomne...
Dersom du allerede har kitet en del men vil få hjelp til å utvikles raskere, er det bare å melde seg på og gi beskjed at du vil være på gruppe for viderekomne. Kursene går parallelt. For de viderekomne deltagerne som behersker kjøring og kryssing, vil vi fokusere på hopping og triks, tips for å kite i terrenget, og avanserte teknikker for å være tryggere på egen hånd.


Praktisk info
Kurset starter fredag kl 21:30 med en teorileksjon på Haukeliseter Fjellstue. Kan du ikke være med på fredagen går det fint, så lenge du møter opp på lørdagen. Lørdag og søndag er vi ute hele dagene, men har også litt gjennomgang innendørs. Regne med lange kursdager på omrent 7 timer. Hvis du må reise tidlig på søndagen går det helt fint.
Vi stiller med kiteutstyr, men du må ha med skiutstyr. Vi anbefaller ski, men snowboard går greit (bare litt vanskeligere). Telemark går fint, men fjellski er for ustabilt. Husk hjelm og ta med staver og feller hvis du har.

Fra NOK 3'150

Bestill nå!
Kurset vil finnne sted på ulike spoter i umiddelbar nærhet av Haukeliseter Fjellstue.
Hovedspoten vår er på Ståvatn rett foran fjellstuen, men veldig lokale forhold gjør at ofte må kjøre litt for ån finne dagens spot, det er derfor å anbefale å komme i egen bil. Om du ikke har mulighet til det, så finner vi alltid plass i noen av bilene.
Aktuelle spoter er ulike deler av Ståvatn, Votna, eller Kjelavatn.

 

Høydepunkt

Nybegynnerkurset fokuserer på:

 • Å styre kiten

 • Forståelse av kitens flyområde og kraftsone

 • Kjøre, stoppe og snu med ski/brett

 • Sikkerhet

 • Start og landing av kiten

 • Rigging/nedrigging

 • Vurdering av forhold og kitespot

 • Valg av utstyr

Reiserute

 1. Ståvatn
 2. Pepparsteinen
 3. Votna