• SOMMERKURS

  Lær å kite på Jæren, Norges vannsporthovedstad #1

  BOOK SOMMERKURS
 • COACHING - SOMMER

  Ta steget videre med personlig oppfølging fra våre erfarne instruktører

  BOOK COACHING
 • LEIE AV UTSTYR -SOMMER

  Vi har det nyeste og beste utstyret

  BOOK UTSTYR

Hva er kitesurfing?

Kitesurfing er en vannsport med røtter i surfing og vindseiling. Man bruker drager i forskjellige størrelser for å kite i vinden og surfe på sjøen. Dette er en sport med mange muligheter, enten for å hoppe og trikse på flattvann med kitebrett, eller leke seg i bølgene med surfebrett.

Til tross for at kitesurfing kan være en ekstremsport er det også en idrett som er mulig å utøve av nesten alle! Det spiller ikke så stor rolle om du er 13 eller 65 år og du trenger ikke å være sterk! Du velger selv hvordan du vil utøve aktiviteten; ekstremt og med høy puls, eller rolig og bedagelig, "cruise control".

Å lære kitesurfing er imidlertid både vanskelig og risikabelt dersom man prøver å lære på egen hånd. Av den grunn bør alle som har lyst til å begynne ta et kurs! Først og fremst med tanke på sikkerhet, men også for raskere progresjon.

Nybegynner
For Viderekommene
Leie utstyr
Kiting i bølger

Hvem kan delta?

Kan du svømme i sjøen? Da kan du lære å kite på vann!

Nybegynnerkurset krever ingen andre forutsetninger enn at du er svømmedyktig og er i normal fysisk form.

Vi er ute hele dagen i vær og vind så du må tåle litt vær. Er du under 16 år, må du ha med godkjennelse fra foreldre for å kunne delta. Anbefalt aldersgrense på våre kurs er 13 år, for yngre deltakere anbefaler vi heller å ta timer med egen instruktør. Når det er sagt så har vi hatt deltakere fra 11 til 70 år på kurs.

Kan du svømme i sjøen? Da kan du lære å kite på vann!

Om kurset

Nybegynnerkurset har som mål å gjøre deg til en selvstendig kiter, slik at du kan klare deg alene på sjøen med ditt eget utstyr. Kurset er praktisk lagt opp med mye drageflyging og moro, men det legges allikevel stor vekt på sikkerhet.
Hovedtema på kurset vil være:

 • Sikkerhet
 • Vurdering av forhold og kitespot
 • Rigging/nedrigging
 • Navigering av kite
 • Launching og landing av kiten
 • Body-dragging
 • Vannstart
 • Nødprosedyrer
 • Valg av utstyr

Oppmøte er på Solastranden lørdag formiddag kl 10, og vi er ute fram til kl 17 begge dagene.
Vi stiller med følgende utstyr:

 • Kite
 • Våtdrakt (har du egen så ta med den)
 • Brett
 • Hjelm (har du egen så ta med den)
 • Trapes

Huskeliste

Du må selv ta med:

 • Vindtett og vanntett jakke som du kan ta utenpå våtdrakten hvis du blir kald
 • Evt varm genser/ullundertøy
 • Solbriller
 • Hjelm hvis du har
 • Egen våtdrakt hvis du har (Minst 5 mm)
 • Solfaktor
 • Termos med noe varmt i (varmt vann i våtdrakten er også digg ;)
 • En skikkelig niste med noe godt
 • Tørstedrikke
 • Håndkle
 • Egen bil –(hvis du ikke har så kan du som regel sitte på med noen)
Borestranden

Lokasjon

Kursene avholdes på de langstrakte Jærstrendene, som uten tvil er det største og beste området for kitesurfing i Norge. Primært på Solastranda, men også på Bore, Orre og Brusand. Vi var den første kiteskolen som begynte å holde kurs her og har etterhvert opparbeidet oss en unik lokalkunnskap. Vi er durkdrevne vannsportentusiaster og kjenner de lokale forholdene. Dette betyr av vi noen ganger må kjøre for å finne den optimale spotten, så vær forberedt på at vi flytter på oss! Utenom kitinga så er det flotte surfemuligheter i området, og storslåtte fjell i Kjerag og Preikestolen, samt utelivet og trehusbebyggelsen i Gamle Stavanger. Trenger du overnatting så anbefaler vi Boretunet som har flotte og rimelige rom rett ved Borestranda.

Kursdatoer

Bla i kalenderen for å se oppsatte kurs.

Alle sommeraktiviteter

Hydrofoil Kurs

Ta kiting din til et nitt nivå med hydrofoiling!  Dette er siste gren på kitesporten, og en sport som har evolusjonert videre fra surfing til også å omfatte kiting, SUPing og windsurf! Med en vinge under brettet løftes du opptil 1 meter over vannflaten og svever over bølgene som på et magisk teppe. Med overlegne lettvinds- og krysseegenskaper er "foiling" en avansert form for kiting, men vi har kurset for å få deg i gang!

FraNOK 2'000
Bestill nå!

Freestyle Clinic

Du kan kite på vannet, nå er det på tide å ta ferdighetene dine til himmels! Freestyle kiting handler om å hoppe, spinne og bruke løftet i kiten til å fly. Denne tre timers økten kan bookes som privatleksjon eller som en gruppetime med en venn.  En dedikert freestyle-instruktør vil møte deg på stranden og gå gjennom teknikkene og kite-navigasjon for å få deg til å fly, spinne og stompe landingen.

FraNOK 1'500
Bestill nå!

Kitesurfing Kurs for Nybegynnere (2 dager)

I løpet av to dager får du her den innføringen du trenger for å begynne med kitesurfing. Du får litt teori og masse øving med å fly kite.  Vi er ute på stranda fra klokken 10 til 17 begge dagene. Oppmøte er ved Solastranden, 5 minutter unna Stavanger Flyplass.   Hvem kan delta? Til tross for at kitesurfing kan være en ekstremsport er det også en aktivitet som er mulig å utøve på en rolig måte av de aller fleste. Det eneste vi krever av forkunnskaper er at du kan svømme. Å lære kiting er imidlertid både vanskelig og risikabelt dersom man prøver å lære på egen hånd. Av den grunn bør alle som har lyst til å begynne ta et kurs! Først og fremst med tanke på sikkerhet, men også for raskere progresjon. Er du under 16 år, må du ha med godkjennelse fra foreldre for å kunne delta. Anbefalt aldersgrense på kurs er 13 år, for yngre deltakere anbefaler vi heller privatleksjoner med egen instruktør. Ikke alle klarer å kjøre på brettet i løpet av de første to dagene, men vi gir deg en grundig innføring slik at du er trygg til å fortsette å kite på egen hånd etter kurset.

FraNOK 2'500
Bestill nå!

Personlig Coaching Sommer

Har du kitet på snø men trenger hjelp til å komme i gang på vann? Har du gått nybegynnerkurs men trenger en liten oppfriskning? Vi tilbyr 3 timers-økter med egen instruktør og hjelper deg videre slik at du kan utvikle dine ferdigheter, uansett hvor du står i din kitekarierre!

Introduksjonskurs 1 dag

Teambuilding? Utdrikningslag? Skoleutflukt? Er dere en gjeng som vil finne på noe morsomt sammen? Vi lager et spesialtilpasset opplegg i samarbeid med dere! Som regel blir det opplegg med mer action og med mindre fokus på forståelse sammenlignet med nybegynnerkurs, men fortsatt med stor vekt på sikkerhet.  Vi kan "underholde" 18 personer av gangen (6 pers pr instruktør), men opplegget kan også kombineres med bølgesurfing eller kjøres som et rulleringsopplegg dersom gruppen er for stor for å la alle kite samtidig.

Utstyrsleie Sommer

Har du ikke utstyr men vil ut å kite? Kite, brett eller våtdrakt, vi har alt du trenger! Vi har også spesialutstyr som hydrofoil, bølgebrett, wakeskate og terrengbrett.   Full pakke inkluderer kite+brett+trapes+våtdrakt+våtsko. Velg mellom   KITER: Airush DNA 4-6-8-9-10-12-14 BRETT: Airush SWITCH 135 Airush VOX 140 Cabrinha RIVAL 145 Cabrinha WAKESKATE 130 Airush CONVERSE (Wave) 6"1" Cabrinha DOUBLE AGENT 135 (Hydrofoil/Surfskate) Montana terrengbrett VÅTDRAKTER: West 5/3mm MENS S-M-L-XL-XXL West 5/3mm LADIES L8-L10-L12 + sko, hetter, hansker TRAPESER: Airush Seat S-M-L-XL    

FraNOK 1'000
Bestill nå!