Hopp til primærnavigasjon Hopp til innhold Hopp til bunntekst
 • Lær deg å kite på vann!

KITESURFING KURS FOR NYBEGYNNERE

Lær deg de grunnleggende ferdighetene for å begynne med kitesurfing

Raske detaljer

Nybegynnerkurs 2 dagers kurs inkl. kiteutstyr
kr3600
Ekstra Dag 1 ekstra kursdag
kr1800
kr1500
Våtdraktleie 2 Dager. Inklusive våtsko.
kr200

I løpet av en helg lærer du alt du trenger å vite for å starte med kitesurfing på egen hånd. Det blir litt teori og mye trening og kiteflyving i vannet/på stranden.

Ikke alle klarer å kjøre på brettet i løpet av de to første dagene, men vi vil gi deg all den grunnleggende kunnskapen og praksisen slik at du kan fortsette å trene videre selv på en sikker måte etter kurset.

HØYDEPUNKTER

Målet er å gi deltakerne alle de grunnleggende ferdighetene og kunnskapene for å kunne trene kiting på en sikker måte etter kurset. Vindforhold og personlig læringskurve vil avgjøre hvor mye kiteboarding man faktisk vil kunne gjøre i løpet av kurset, men vi garanterer at alle får en god følelse av det og har mye moro underveis.

Hovedtemaene for kurset er:

 • Vindforståelse
 • Rigging av utstyret
 • Sikkerhetsfunksjoner og rutiner
 • Navigasjon: Hvordan styre kiten
 • Kontroll: Å forstå hvordan kiten flyr og genererer kraft
 • Launche og lande kiten med og uten medhjelper
 • Bodydragging: Komme deg rundt i vannet uten brett
 • Vannstart med brett
 • Kitesurfing på egen hånd
 • Evaluering av forhold og spot
 • Valg av utstyr

Kite Camp

PÅ SOLA STRAND HOTEL

Velkommen til Solastranden.

Velkommen til Sola Strand Hotel.

Sola Strand Hotel ligger midt på Sola Stranden, kanskje Norges beste strand for kitesurfing. Bukta som stranda ligger i, gjør at den er beskyttet fra de største bølgene, og det er langgrunnt her, noe som gjør det til en ypperlig strand for både nybegynnere og viderekomne kitere som ønsker en trygg strand å lære på.

Her har Norgesmesterskap i Kitesurfing blitt holdt flere ganger, og stranden er også utgangspunktet for et lokalt klubbmesterskap i Hydrofoil-kiting.

Solastranden har flere soner, med Kiting på Nordenden, og Surfing på sørenden, og på hotellet har Sola Beach Club satt opp et Vannsportsenter med utleie av blant annet SUP som er nytt for 2020.

Det er også kort vei til flyplassen og kollektivtransport, så til Sola Strand Hotel kan man komme uten bil og ikke føle seg isolert av den grunn.

Hotellet har alle fasiliteter, med restaurant, SPA og café.

Når du booker helgekurs med oss får du tilgang til en unik rabattkode som kan gi deg opptil kr 1500,- i rabatt!

VINDMELDING

Kitene vi bruker flyr best i vind fra 5-15 meter per sekund (m/s). Vi bruker vindmelding fra Windguru. Du kan bruke vindmeldingen her for å se hvilke dager det er meldt 5 m/s eller mer (det er markert med stjerner i tabellen). Dersom det skulle vise seg å bli vindstille den dagen du har valgt, kan vi flytte aktiviteten din til en senere dato.

Klikk på triangelet for å se forklaring.
Snu telefonen i liggende format og oppdatér siden for å se vindmeldingen ved siden av kalenderen.

Skip to toolbar