Hopp til primærnavigasjon Hopp til innhold Hopp til bunntekst

Snøkiting på Haukeli

Kitekurs på Haukeliseter

Norges dypeste snøhull. Snødekte vidder. Stabil vind. Fantastiske toppturmuligheter og heisbasert kjøring. Velkommen til et Snøkite Paradis i verdensklasse.

Book Vinteraktiviteter Snowflake Fra januar til april

VÅRE VINTERAKTIVITETER

VELKOMMEN TIL HAUKELIFJELL

Teamet bak Kitesurfing.no var blant de første som kom til Haukelifjell for å kite i 2007. De store åpne viddene, med fjelltopper og islagte vann, 1000 meter over havet og over tregrensa, med en vanvittig snøstatistikk og pålitelige vindforhold, var som en våt drøm for oss da vi begynte å operere der, og kan best beskrives som en snøkitespot i verdensklasse.

Siden den gangen så  har området blitt en viden kjent destinasjon i kitemiljøet. Vi har vært med å utforske området og har lært opp mange instruktører på området. Vi kan garantere at vi finner den beste vinden for dagen og gir deg de beste forutsetningene for å lære å kite.

I tillegg til kitingen så er det fantastiske ski og snøbrett muligheter i området, både for de som liker det luftig og bratt, og for de som foretrekker flatere terreng.

For de som foretrekker heisbasert kjøring så er Røldal og Haukelifjell Skisenter er en kort kjøretur øst eller vest, og værskillet gjør at vi ofte finner bra snø og vær på den ene eller andre siden av Haukelitunnelen. Så her finnes alle muligheter for en fantastisk helg til fjells.

Vi holder Snøkitekurs for Nybegynnere hver helg hele vintersesongen fra Januar til April.

Kom og oppleve snøkiting i verdensklasse!

VELKOMMEN TIL HAUKELISETER

Midt på fjellet mellom Øst og Vest, på 1000 meters høyde, like ved Ståvatn og ved inngangen til Hardangervidda Nasjonalpark, der finner du Haukeliseter Fjellstue.

Haukeliseter Fjellstue hører til DNT, og er Stavanger Turistforenings største hytte med cirka 20.000 gjestenetter i året. Her er rom for alle lommebøker – alt fra rom med hotellstandard og eget bad, til selvstelssrom med kjøkken, til sovesal med køysenger.

Beliggenhet til Haukeliseter er unik, midt i et vakkert naturlandskap og med perfekte forhold for snøkiting hele vinteren gjennom. Her finnes det muligheter for mange aktiviteter, og selv om det mot formodning ikke skulle være vind nok til å kite, så er det ikke langt til alpinanlegg med førsteklasses frikjøring (Haukelifjell Skisenter: 10 min, Røldal Skisenter: 30 min) og mulighetene for toppturer er mange. Siden oppstarten vår på Haukeliseter i 2007 så har det blitt et mekka for snøkitere for hele verden, flere og flere for øynene opp for dette fantastiske området – rett utenfor peisestua og restauranten.

KART